PRESSMEDDELANDE 26 mars 2018

 

Diplomat x Minimarket – ett unikt möte mellan svensk formgivning och hantverk

Dörrtillverkaren Diplomat har inlett ett exklusivt samarbete med modemärket Minimarket. Samarbetet utvecklas med förväntansfulla, förälskade steg. Under 2018 får dörren sin form och finns till försäljning hos återförsäljare i begränsad upplaga. Ett unikt möte mellan svensk formgivning och hantverk.

I Diplomats dörrfabrik i småländska Bankeryd tycker man om specialbeställningar. Varje chans att tillverka dörrar som sticker ut, som passar in, som blir precis såsom kunden vill ha den – det är fabrikens specialitet. Nu ger Diplomat och Minimarket den modemedvetne en unik chans att skaffa en dörr utöver det vanliga.

Vi är otroligt glada och stolta över samarbetet med Minimarket. Dörren är en bortglömd inredningsdetalj som kan visa personlighet och berätta något om vem du är, så modevärlden och vår dörrvärld är mycket närmare än vad man kanske tror, säger Mariette Lindsjö, Marketing and Innovation Director på Inwido.

Systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt är den formstarka trio som utgör Minimarket. Med absolut känsla för kvalitet och stilsäker formgivning inom print-, mode- och industridesign rör sig Minimarket världsvant på en internationell inrednings- och modescen. Att designa en dörr är en ny spännande utmaning för designtrion.

En dörr är symbolisk, den skapar förväntningar och väcker frågor. Det har varit kul att utgå från mer ”poetiska” frågor och kombinera dem med produktionstekniska aspekter gällande klassiskt hantverk. Hur mycket kan man påverka gränserna inom hantverket av dörrar? Ytterdörren går man igenom många gånger i sitt liv, det är kul att göra det till en bra upplevelse, säger Jennifer Elvestedt.

Nu arbetar fabriken med att ta fram en prototyp där kvalitet går hand i hand med design. Det är ett samarbete som ska framhäva dörrfabrikens allra skickligaste hantverk samtidigt som dörren ska få fram Minimarkets karaktäristiska lekfulla och eleganta formgivning.

  Hur den färdiga dörren kommer att se ut?
Jag kan säga så mycket som att det blir en krock mellan trä och metall, ett hantverk som bjuder på mer än ett lager, säger Pernilla Elvestedt hemlighetsfullt.

Vill du veta mer om samarbetet?

Vänligen kontakta:
Mariette Lindsjö
Marketing and Innovation Director, Inwido Sverige
T: 010-451 40 00, 070-002 01 14
M: mariette.lindsjo@inwido.se

Sofie Elvestedt
Marketing and Sales Manager, Minimarket
T: 070-787 09 87
M: sofie@minimarket.se

Om Diplomat

Diplomat erbjuder specialtillverkade ytterdörrar som tillför personlighet och en känsla som kan förändra intrycket av en hel fasad. Husägare har möjlighet att välja bland flera tillval som exempelvis motiv, dörrhandtag, lås och fönster – för att skapa en dörr som matchar önskemålet. Dörrarna är svensktillverkade och produceras i småländska Bankeryd. De är rustade för att stå emot svenskt klimat och uppfyller marknadens hårdaste krav. Läs mer på diplomatdorrar.se.

Diplomat är en del av Inwidokoncernen – Europas största leverantör av fönster och en av de ledande dörrleverantörerna. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA fönster. Inwido Sverige omsatte cirka 2,2 miljarder kronor under 2016 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Vetlanda och produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Hånger, Hajom och Bankeryd.

Om Minimarket Minimarket är ett svenskt klädmärke som grundades 2006 av systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elevestedt. Tack vare sin tydliga stil och sina uppseendeväckande modevisningar vann man snabbt internationell mark såväl som utmärkelser på hemmaplan. Minimarket är synonymt med prints, färg, tongivande siluetter – och skor. Idag är Minimarket en designstudio, som utöver det egna klädmärket och skorna för Åhléns, emellanåt formger åt externa partners. Minimarket har fått flera utmärkelser genom åren, bland annat Årets Designer, utdelat av tidningen Elle. Läs mer på minimarket.se